weekend house

hansen/lindstad

hvaler 2010-13

 

The very complex rock formation of the site is left completely intact. The construction is timber columns and beams. All the 58 square timber columns meet the rock. Within the tight 10m x 10m square a complex 

spatial sequence evolves with sheltered and open outdoor spaces, and indoor rooms with varied ceiling heights. On the inside the walls and ceilings are clad with aspen plywood. On the outside the walls are clad in fiber cement boards in 4 different colours, in an irregular pattern. The main structure is visible on both the exterior and interior, and is left untreated.

 

 

Published                           

Nytt Rom (#42), 2014, Oslo, Norway

Arkitektur N (#8), 2015, Hvaler, Norway

A new golden age Nordic architecture & landscape, 2015, Archipress, Denmark

Hyttemagasinet (#5), 2017, Oslo, Norway

photo credits: Sandra Aslaksen

photo credits: Sandra Aslaksen

photo credits: Sandra Aslaksen

photo credits: Sandra Aslaksen

photo credits: Sandra Aslaksen

photo credits: Sandra Aslaksen

photo credits: Sandra Aslaksen

photo credits: Sandra Aslaksen

photo credits: Sandra Aslaksen

photo credits: Hans Petter Smeby