enebolig/single family house

ellefsen/harreschou

billingstadåsen 2014-18

 

The main floor is a terrace consisting of both inner and outer spaces. A curtain of massive wood is drawn around the interior, floating 20cm above this terrace. Gaps in the curtain provides views towards the distant fjord, trees and garden, while perforation provides light and air without view.   

Published: 

- News in Nordic architecture, Ibler, Archipress M, Copenhagen, 2019

exterior-1.jpg

photo: K. Hjeltnes

exterior-2.jpg

photo: K. Hjeltnes

exterior-3.jpg

photo: K. Hjeltnes

exterior-5.jpg

photo: K. Hjeltnes

exterior-4.jpg

photo: K. Hjeltnes

exterior-8.jpg

photo: K. Hjeltnes

exterior-7.jpg

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

interior-9.jpg

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

interior-18.jpg

photo: K. Hjeltnes

interior-3.jpg

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

photo: Hans-Kristian Hagen

interior-17.jpg

photo: K. Hjeltnes

interior-14.jpg

photo: K. Hjeltnes

photo: K. Hjeltnes

interior-13.jpg

photo: K. Hjeltnes