three houses for

høyskel

bærum 2007 - 2015

 

A complex project for three siblings on a steep north facing site. Three individually designed houses are tied together by a common concrete base.  The three houses reacts on both their placements in the row, to the microtopography and to the individual program. The result is three quite different houses held together by common detailing and materials. 

Click here to read the article in BOTREND

- Bærum architecture award 2017

- nominated to Mies van der Rohe award 2017

site plan, from left: S1, S2 and S3

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

plan S1

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

plan S2

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

photo credits: Jonas Adolfsen

plan S3